عارف شیدا

... که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها

عارف شیدا

... که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها

شهید مطهری: دیدگاه عوامانه مردم نسبت به ملائکه

چهارشنبه, ۱۴ اسفند ۱۳۹۲، ۰۴:۳۰ ق.ظ
به نام خدا

عوام الناس یک نظری دارند و آن این است که تا می گویند «وحی» اینجور به فکرشان می رسد که خداوند در آسمان است، بالای آسمان هفتم مثلا، در نقطه ی خیلی خیلی دوری، و پیغمبر روی زمین است، بنابراین فاصله ی زیادی میان خدا و پیغمبر وجود دارد، خدا که می خواهد دستورهایش را به پیغمبرش برساند نیاز دارد به یک موجودی که بتواند این فاصله را طی کند و آن موجود قهرا باید پروبال داشته باشد تا این فاصله را طی کند، و از طرفی هم باید عقل و شعور داشته باشد که بتواند دستوری را از خدا به پیغمبر القاء کند. پس این موجود باید از یک جنبه انسان باشد و از یک جنبه مرغ، باید انسان باشد تا بتواند دستور خدا را برای پیغمبر بیاورد چون می خواهد نقل کلام و نقل سخن کند، ولی از طرف دیگر چون این فاصله ی بعید را می خواهد طی کند (اگر هر انسانی می توانست که خود پیغمبر می رفت و بر می گشت) باید یک پر و بالی داشته باشد تا این فاصله ی میان زمین و آسمان را طی کند، و او همان است که به اسم «فرشته» نامیده می شود.



عکس فرشته ها را هم که می کشند و انسان نگاه می کند می بیند یک انسان است، سر دارد، چشم دارد، لب دارد، بینی دارد، گردن دارد، دست دارد، پا دارد، کمر دارد و همه چیز دارد به اضافه ی دو تا بال نظیر بال کبوتر، فقط لباس ندارد که حتی بی شلوارش را هم می کشند. آقا بزرگ حکیم گفته بود «اینکه مردم شنیده اند ملائکه مجردند، اینها مجرد از تنبان فرض کرده اند (به همان زبان مشهدی) ، مجرد است یعنی خالی از تنبان است، شلوار پایش نیست».

این یک تصور است، خدا چون در آن بالای بالا قرار گرفته است وقتی می خواهد برای پیغمبرش خبر دهد به آن فرشته می گوید، او هم پروبال می زند، از بالا می آید پایین، بعد هم با پیغمبر حرف می زند، با همین گوش و با همین چشم، پیغمبر می بیند یک انسانی آمد با بال، از در وارد شد حرفش را زد و رفت. پیغمبر از چه طریق حرف خدا را تلقی می کند؟ از همین طریق که حرف ما را تلقی می کند، با این تفاوت که حرف ما را بلا واسطه می شنود، خود ما را می بیند و حرف ما را می شنود، ولی حرف خدا را چون خود خدا در فاصله ی دوری قرار گرفته است به وسیله ی یک انسان بالدار می شنود اما از همین راه می شنود، می آید حرف می زند و گفتگو می کند و می رود. این یک نوع تصور است. عامه ی مردم در باب وحی چنین تصوری دارند.


منبع: مجموعه آثار، ج4، ص: 353.

یازهرا

نظرات  (۵)

  • شهادت برترین معراج عشق است
  • سلام
    خداقووت رزمنده
    این حدیث برای من خیلی تکون دهنده بود،این به عنوان یه هدیه از ما قبول کنید:
    پیامبر اکرم (ص): نماز کسى که در مسجد با مسلمانان نماز نخواند، پذیرفته نیست ، مگر با عذر موجّه.
    یاعلی
    اجرتون شهادت
    سلام خسته نباشی
    بله اکثر آدم ها در مورد وحی و ملک این تصور رو دارن
    ممنون به خاطر مطالب قشنگی که مینویسی
    موفق باشی
    یا حق
  • یا حسین شهید
  • سلام مطلب جالبی بود ولی بخش بزرگی از اینگونه تصورات اشتباه عوام برای این است که روحانیت وحوزه تبلیغ لازم را در امر دین اعمال نمی کنند وقرار نیست که فردای قیامت فقط گردن انسانهای عوام گرفته شود بلکه حتما گردن کسانی که نان امام زمان را خورد ه اند و دین کامل را به مردم یاد نداده اند هم گرفته خواهد شد
  • میشه شفاعتم کنی پسرخاله
  • سلام بزرگوار
    هرعقیده ای هم که داشته باشی این‌ها

    سزاواراحترام هستن

    تاابدبه آنهاییکه وقتی بی آب شدندقمقمه هاراخاک کردندتاکمتربه یادآب بیفتند

    مدیونیم...

    باادامه داستان "منیره"بروزم ومنتظرحضورسبزتان
    شهدارایادکنید باذکر صلوات

    التماس دعا

    اجرت باشهدا
    سلام مطلب خوبی است من هم با نظر سومی موافقم روحانیون باید برای عمیق کردن فهم مردم در مسایل اعتقادی بیشتر کار کنند

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی